Important Keypoints-2 (Afo)

1. The fungicide which is used for smut command is ____ 
Ans. Vitavax
 2. First stable production formed inward C3 plants is
 Ans. PGA
3. The greenish menage gas that is  released from paddy champaign is
 Ans. CH4
4. B.P.Pal is a diversity of
Ans. Rose
5. Over the years the per cent contribution of agriculture to gross domestic product is
Ans. Decreasing
6. IADP programme started inward the twelvemonth
Ans. 1960
7. Person associated amongst Gurgoan airplane pilot projection is
Ans. P.L. Brayne
 8. Net irrigated surface area of Republic of Republic of India
Ans. 57 m.ha.
9. What is the toll called which is fixed past times government
 Ans. Minimum Support toll
10. Power menage of prison theater cellphone is
 Ans. Mitochondria
11. The per cent dry soil resources of Republic of Republic of India inward the footing is
 Ans. 2.4%
12. Head quarters of W.T.O. is located at
Ans. Geneva
13. The highest accolade presented to an agricultural scientist inward the province is
 Ans. Rafi Ahmad Kidwai Award
14. The increment charge per unit of measurement projected inward the tenth 5 twelvemonth conception is
 Ans. 8.0%
15. IARI is a
Ans. Deemed University
16. Highest CEC institute inward
Ans. Vermiculate
17. Micro organism associated amongst the symbiotic N2 fixation inward not legumes is
Ans. Azolla
18. Emmer wheat is
Ans. Triticum dicoccum
19. Permanent wilting signal is observed at
 Ans. - xv bar
20. Mango is by as well as large propagated through
Ans. Veneer grafting

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Important Keypoints-2 (Afo)"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel