Ibps S.O Model Questions (Day-4)

BASIC PRINCIPLE OF CROP PRODUCTION (PART-2)

 11. Peira cropping is to a greater extent than oftentimes than non adopted in

 Ans. Bihar & West Bengal

12. Utera cropping is to a greater extent than oftentimes than non adopted in.

 Ans. Madhya Pradesh

13. Farming which includes crop production too alive stock.

Ans. Mixed farming

14. Agro climatic Regional planning inwards Republic of Republic of India was initiated inwards which v twelvemonth innovation

Ans. seventh Five twelvemonth innovation (1988).

15. Supplemental irrigation is known every bit

Ans. Life saving irrigation

 16. Total agro climatic zones inwards Republic of Republic of India are

 Ans. fifteen zones

17. Cultivation of crops inwards areas where annual rainfall is less than 750mm is called every bit

Ans. Dry farming

18. Cultivation of crops inwards areas where annual rainfall is to a greater extent than than 750mm. but less than 1150 mm is called as

 Ans. Dry acre farming

19. Means tillage of crops inwards regions where annual rainfall is to a greater extent than than 1150 mm is called as.

 Ans. Rain fed Farming

 20. When annual rainfall is less than 75% of normal the province of affairs volition hold upward called as

 Ans. Drought


Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Ibps S.O Model Questions (Day-4)"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel